Operations Management Suite (OMS)

Microsoft Operations Management Suite (OMS) is een IT-beheeroplossing die volledig in de cloud wordt gehost. Met OMS beheer en beveilig je verschillende omgevingen, zowel on-premises als cloud. Advantive helpt je met de implementatie, uitrol en inzet in je organisatie.

Waarom Microsoft Operations Management Suite

Met OMS beheer je verschillende omgevingen vanuit één dashboard. Je kan je on-premises, hybride en/of Microsoft Azure omgevingen tegelijkertijd beheren, monitoren en beveiligen. Bovendien bespaar je op kosten voor lopend onderhoud en upgrades doordat nieuwe functies automatisch worden geleverd. OMS integreert ook met bestaande beheertools zoals Microsoft System Center.

Microsoft Operations Management Suite biedt je:

  • IT-beheer via één overzichtelijk dashboard,
  • Inzicht en analysemogelijkheden,
  • Back-up, beveiliging en herstel,
  • Integratie met Microsoft System Center,
  • Beschikbaar voor mobile devices (als app).

Inzicht en analyses

Met de Log Analytics service kan je eenvoudig logboek- en performancegegevens van de verschillende servers verzamelen, bewaren en analyseren. De resultaten worden in real-time op dashboards getoond zodat je op elk moment een correct operationeel inzicht hebt op je servers. Met de geïntegreerde zoekfuncties kunnen incidenten snel gesignaleerd, onderzocht en gecorrigeerd worden.

Automation

Azure Automation biedt procesautomatisering en configuratiebeheer voor OMS. Het automatiseert terugkerende en tijdrovende beheertaken met behulp van runbooks. De statistieken en koppelingen van deze geautomatiseerde runbooks worden centraal getoond, wat het beheerproces van je IT-infrastructuur bijzonder efficiënt maakt. Automation is zowel op on-premises als op hybride als op Azure omgevingen mogelijk.

Back-up, beveiliging en herstel

Met Azure Backup bescherm je je toepassingsgegevens en bewaar je ze jarenlang veilig in de cloud. Met centrale monitoring in OMS kan je op elk moment de status en gezondheid van de backups bekijken. Van hieruit klik je rechtstreeks door naar specifieke onderdelen in de backup om snel te kunnen aanpassen.

Beveiliging en compliance

In OMS kan je meerdere oplossingen combineren om de beveiliging van je gebruikers, bedrijfsdata en servers te waarborgen:

  • Security & Audit: analyseert gebeurtenissen op verdacht/afwijkend gedrag op managed servers en diensten,
  • Anti-malware Assessment: inzicht op status van antivirus- en antimalware scans op uw servers
  • Upgrade Analytics: analyseert security updates en eventuele risico’s ervan op bestaande systemen

De beheeroplossingen van OMS maken het een stuk eenvoudiger om aan compliance en regelgeving te voldoen.

OMS app voor mobile devices

Met de OMS app heb je altijd en overal inzicht in je IT-omgeving(en). De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Advantice OMS app

Contacteer ons

Wat doen we nog meer op Microsoft gebied?

Office 365

Advantive ondersteunt organisaties bij de implementatie, de uitrol en het beheer van Office 365. Samen bepalen we wat jouw organisatie nodig heeft aan functionaliteit en eventuele managed services.

Lees meer >

Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt je de gewenste ondersteuning en tools om succesvol samen te werken, kennis te delen, te communiceren en te vergaderen. Met Microsoft Teams realiseer je een moderne werkplek voor je organisatie.

Lees meer >

Windows Server

Advantive ondersteunt je bij de implementatie, migratie en/of upgrade van jouw Windows serveromgeving. Het helpt je bij het transformeren van je IT-operations, het verlagen van kosten en het bieden van business waarde.

Lees meer >