Microsoft Teams: Tips en Tricks

Microsoft Teams wordt stilaan de tool bij uitstek om binnen organisaties te communiceren met elkaar. Daarom hebben we enkele Tips en Tricks gebundeld om het gebruik van Teams te vergemakkelijken. 

Toetsencombinaties

Toetsencombinaties kunnen je veel tijd besparen, zeker in apps zoals Teams waar je veel tijd in doorbrengt.

  1. / – De schuine streep vooruit geeft je een overzicht van alle mogelijke commandos beschikbaar.
  2. /keys – Geeft je een lijst van alle mogelijke toetsencombinaties die je kan gebruiken

Toetsencombinaties

Deze beide commando’s geef je bovenaan in de grote zoekbalk in. 

Groepnaam

Chatten is de primaire functionaliteit binnen Microsoft Teams. Maar op zoek gaan naar een bepaalde conversatie binnenin een kanaal kan een hele opgave zijn. Je kan dit oplossen een chat scherm of group een specifieke naam te geven. Zo kan je een gesprek dat over een bepaald onderwerp gaat makkelijker vinden in de toekomst

Aanpassen chatDoor op het pen icoontje te klikken kan je een chatvenster een gepaste naam geven.

Emails doorsturen

Om ervoor te zorgen dat je niet de hele tijd moet wisselen tussen Microsoft Teams en Outlook is het mogelijk om ook mails te ontvangen in Teams. Je kan zelfs aangeven welke domeinen mogen sturen naar dit email adres. Dus heb je een kanaal aangemaakt voor een bepaalde klant of relatie, dan kan je deze klant of relatie het mailadres geven van dit kanaal en komt alle communicatie meteen in het kanaal.

Email adres van kanaal

Om het email adres van een kanaal te verkrijgen druk je op de 3 puntjes en dan op ‘Get email address’.

Tabbladen

Teams komt met een unieke feature genaamd Tabs. Aan deze tabbladen bovenaan een chat of kanaal kan een bepaalde functionaliteit toewijzen. Dit kan een website, een video of een applicatie zijn. Tabs zorgen ervoor dat je bepaalde onderdelen van een process sneller kan opvolgen. Bijvoorbeeld kan je een tabblad naar Planner maken zodat alle leden van het Team meteen kunnen zien wat hun taken zijn zodra ze het tabblad opendoen. Om een tabblad aan te maken druk je gewoon op het + teken.

Tabblad toevoegen

Dit zijn maar enkele van een hele boel Tips en Tricks over Microsoft Teams die wij bij Advantive dagelijks gebruiken. 

PowerApps image uploader

Soms is het nodig om op locatie foto’s te maken en deze op te laden naar een specifieke SharePoint bibliotheek. Denk aan een aannemer die foto’s neemt voor een offerte of een verzekeringsagent die ter plaatse schade gaat opmeten. Het is makkelijk als je de foto’s van de bezoeken kan bundelen in 1 bibliotheek. Van hieruit kan je dan makkelijk andere processen automatiseren.

Lees meer >

Microsoft Teams aankondigingen op Microsoft Ignite

Wederom was Advantive aanwezig op Microsoft Ignite. Specifiek voor Microsoft Teams hebben wij enkele aankondigingen eruit gekozen waar we vol spanning op aan het wachten waren.

Lees meer >

Microsoft Teams: Tips en Tricks

Wanneer je dagelijks Microsoft Teams gebruikt is het handig om sommige tips en tricks te kennen. In deze blog post gaan we dieper in op onze favorieten.

Lees meer >